Ayurveda Palms

BÈLANCE GEZONDHEIDSPRODUCTEN

Hoogwaardige en betrouwbare producten staan bij ons hoog in het vaandel. We hebben daarom jaren geleden besloten om onze eigen lijn met producten op te zetten. Het betreft producten zowel met Ayurvedische genezende werking, schoonheidsproducten, massage oliën, voedingssupplementen en kruidenwijn. Met de kennis en ervaring van dr. Sangitha Khosla als zowel Westers dermatoloog als Ayurvedisch behandelaar, hebben we een lijn weten te ontwikkelen waar we trots op zijn en die we zelf graag gebruiken.

De uitgangspunten van Bélance zijn gebaseerd op de Ayurveda en gericht op het balanceren van energieën en elementen, zoals aroma, water, kleur, zon- en wind-energie. Dit werkt door in ons productieproces en onze therapieën. De producten van Bélance zijn uniek omdat zij verlichting en genezing geven op alle niveaus: mentaal, fysiek en emotioneel. Het ontwikkelcentrum van de producten van Bélance ligt in Ooty, de Nilgiris in de Indiase staat Tamil Nadu ook wel geheten ‘The Blue Mountains’. Dit gedeelte in het zuiden van India staat er bekend om dat het omringd is door schone lucht en de meest feeërieke flora en fauna. Het ligt in een vredige omgeving in een tropisch regenwoud dat bewoond wordt door stammen die er eeuwenlang leven.

De planten, wortels, kruiden en bloemen worden biologisch geteeld en direct uit het bos geoogst zodat de optimale waarde van de ingrediënten behouden blijven voor het verdere productieproces.

De basis van onze traditionele kruidenrecepten komt voort uit de Ayurveda, Siddha, Unani, natuurgeneeskunde, homeopathie en Indiase tribale geneeskunde. De kruiden worden geteeld en geplukt conform de beschrijvingen uit de eeuwenoude Vedische teksten.

Het recept wordt verder verrijkt met aromatherapie. Hierbij worden bepaalde aftreksels uit planten (etherische oliën) gebruikt. De natuurlijke ingrediënten zijn verrijkt met energie die is verkregen door vele zonuren om de kracht van de uitwerking van het product te verhogen. Vervolgens worden ze in een piramide bewaard om eventuele schadelijke bacteriën te neutraliseren. Voordat het naar de consument gaat, wordt het eindproduct gemagnetiseerd (magnetiseren is het doorgeven van een onzichtbare geestelijke kracht). Hierbij wordt de traditionele wijze van het productieproces gevolgd.

Bélance, onderdeel van Vaidya Raja-groep dat onder leiding staat van dr. Sangitha en dr. Virje Bahai Khosla, streeft naar het bevorderen van uw welzijn.

PERSOONLIJKE VERZORGING MEDICINALE CRÈMES MEDICINALE KRUIDEN ESSENTIELE OLIEËN CHAKRA OLIEËN
ROSE CRÈME TULSI ENERGY TABLETS VATA OIL CROWN CHAKRA OIL
ALOE  VERA SUNSHINE LUNG TONIC PITTA OIL AJNA CHAKRA OIL
LOTUS WHITE PASTE ACIDITY  DROPS KAPHA OIL THROAT CHAKRA OIL
CLEAR FACE GREEN PASTE WHEAT GRASS SHIRODHARA OIL HEART CHAKRA OIL
GOLDEN PASTE EYE DROPS PANCHAKARMA OIL SOLAR PLEXUS CHAKRA OIL
SINUS DROPS DETOX OIL SACRAL CHAKRA OIL
TOOTH POWDER REJUVENATION OIL ROOT CHAKRA OIL
HUSK PAIN OIL
GOOD SLEEP OIL