Ayurveda Palms

OPRICHTERS

De stad Ooty, gelegen in de heuvels van de Nilgiris-Blue Mountains in het zuiden van India, is de geboortegrond van Sangitha Khosla. Samen met haar man Virje Bahai Khosla en een aantal van haar studenten runt zij de natuurgeneeskundige praktijk Ayurveda Palms. Sangitha komt daar uit een familie van enerzijds dokters en anderzijds spirituele helers. Al als kind was zij religieus en spiritueel ingesteld: ze kreeg vaak visoenen. Ze kan aura’s lezen en energieën voelen. Met deze gave helpt zij anderen al 40 jaar. Ze was een veelbelovende scholiere en koos ervoor geneeskunde te gaan studeren. In 1985 studeerde zij af als arts aan de Universiteit van Bangalore in India (MBBS, Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery; de Britse artsenopleiding,KMC26361(1985)). Ruim 10 jaar werkte ze als arts in het Safdarjung ziekenhuis in New Delhi, een van de meest beroemde ziekenhuizen in India. Al die tijd had ze echter het gevoel dat er iets miste wat het praktiseren van de Westerse geneeskunde haar niet bood.

Sanghita had en heeft nog steeds de overtuiging dat ziekte vaak een diepere oorzaak heeft. Het zijn de emoties en gedachtestromen die uit balans zijn en zich via het lichaam uiten. Ze miste binnen haar werk echter de ruimte en de tijd om echt contact te maken met mensen, naar hen te luisteren en hen te begrijpen, en zo die dieperliggende oorzaak van de klachten te ontdekken. Haar man stimuleerde haar dit verder te onderzoeken en te ontwikkelen, waarna Sangitha zich aansloot bij het Shri Aurobindo spiritueel centrum in Pondicherry, India. Hier ervoer zij voor het eerst de Pranic healing, en groeide haar passie en aandacht voor de emotie, energie en natuur sterk. Dit is niet meer opgehouden en tot op de dag van vandaag zet zij zich in voor het genezen van patiënten om zo haar bijdrage te leveren om de wereld simpelweg een liefdevollere plek te maken.

Sangitha is zowel Ayurvedisch geschoold, als gediplomeerd arts volgens de Westerse geneeskunde, en daarmee uniek in Nederland.